Przepis jej banalnie prosty. Do przygotowania czipsów potrzebujemy kilku składników:
- cukinia
- mleko
- parmezan
- tarta bułka
- przyprawy: sól, czosnek w proszku, bazylia itp.
Sposób przygotowania również nie jest specjalnie trudny:
1. Cukinię kroimy w drobne plastry, im drobniejsze tym lepiej ( będą bardziej chrupiące ).
2. Wkładamy pokrojone kawałki cukinii do miski z mlekiem i zostawiamy na 15 min.
3. Na osobnym talerzu mieszamy pozostałe składniki ( bułkę tartą, przyprawy i parmezan ).
4. Po namoczeniu w mleku każdy kawałek cukinii obtaczamy w przygotowanej mieszance.
5. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i wkładamy przygotowane kawałki cukinii.
Po upływie około 20 minut wyciągamy i możemy chrupać. Smaczne i zdrowe chipsy gotowe :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz