Rzodkiewka to warzywo uniwersalne. Dodawać można je praktycznie do wszystkiego. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do sałatek, kanapek czy zup. Chrupać można ją też solo ... na zdrowie.
- duża zawartość siarki, cynku i miedzi pozwoli nam cieszyć się piękną i gładką cerą, pełnymi blasku włosami i mocnymi paznokciami.
- poprawia nastrój
- ma właściwości antyrakowe
- poprawia pracę serca, nerek, układu nerwowego i mózgu
- polecana w problemach z niedokrwistością
- dobra na stawy
- działa bakteriobójczo
- wspomaga pracę wątroby
- leczy zgagę
- doskonała przy detoksie
A co ważne, wspomaga utratę zbędnych kilogramów. 100 gram tego pysznego warzywa dostarczy nam zaledwie około piętnastu kalorii, a dzięki zawartości błonnika syci na długo.
Nie pozostaje nic więcej, jak tylko - chrupać ... na zdrowie i figurę ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz